Espoon Akilles | Suunnistus | Koripallo | Kuntoilu | Jumppa

Espoon Akilles > Tietoa seurasta

Tietoja Akilleksesta

Akilles on joidenkin toimeliaiden vanhan Matinkylän alueen henkilöiden aikaansaannos: virallinen rekisteröitymispäivä on 20.4.1946. Seura on siis lähes kuusikymppinen . Toiminta-alue, eli Matinkylä ulottui tuolloin Tapiolan länsiosasta aina Martinmäkeen. Kun Matinkylä vakiintui tarkoittamaan vain nykyistä Matinkylän kerrostaloaluetta, nimi muutettiin vastaamaan koko toiminta-aluetta, ja nimi Espoon Akilles syntyi 1989. Alkuaikoina valtalajeja olivat hiihto ja nyrkkeily, nykyään vahvimmilta vaikuttavat koripallo ja suunnistus. Nyt meitä on reilusti yli 300.

Jokaiselle seuralle oma maja on yksi koossapitävä tekijä. Akilleksen maja löytyi Maarilan tilalta Puolarmetsästä vuonna 1978. Se on ollut seuran hiihto- ja suunnistusharrastuksen tukikohta ja yhä useamman kuntohiihtäjän levähdyspiste. Rakentamisen kuumina vuosina ympärille kasvoi Puolarmaari, jossa Akilleksen maja on säilynyt omaleimaisena metsän reunassa.
Majan osoite: Kylänvanhimmanpiha (karttalehti 12, ruutu 74/38).

Jos puhutaan menestyksestä urheilussa, Akilleksen menestyjät löytyvät nuorista koripalloilijoista. Huippuna voidaan pitää A-tyttöjen Suomen mestaruuksia sekä naisten joukkueen nousua SM-sarjaan. Juniorisuunnistajista kasvoi myöhemmin yksi tosi tekijä - ei vähäisempi kuin maailmanmestari - Kari Sallinen.