2020

Vallitsevan koronavirus-pandemian vuoksi Espoorastit aloittaa omatoimirasteilla 28.3. alkaen ja jatkaa siihen saakka, kunnes normaaleja kuntorasteja voi järjestää.

 

Omatoimi-Espoorastit järjestetään vaihtuvalla karttatarjonnalla. Karttatarjonta päivittyy tänne. Saatavilla on 2-4 eri paikassa järjestettävää harjoitusta. Ratavaihtoehdot vaihtuvat pitopaikoittain. Joissakin omatoimiharjoituspaikoissa on tarjolla myös taitoharjoituskarttoja. Rastimerkinnät vaihtelevat harjoituksien mukaan. Osassa harjoituksissa rasteilla on kuitunauhat, osassa pienet heijastimelliset rastiliput ja osassa isot rastiliput. Joissakin paikoissa on myös yösuunnistusmahdollisuus. Voit maksaa ja hakea/pyytää lähettämään useampia karttoja samalla kertaa.

 

Omatoimi-Espoorastit -kartat (klikkaa tekstiä)

 

Maksut 

 • 1 kartta - 8 €  ja alle 19 v kartta 3 €

 • 4 karttaa - 20 € - tällä hetkellä tarjolla olevista kartoista

 • yli 10 karttaa 4 €/kartta - tällä hetkellä tarjolla olevista kartoista

 • järjestävien seurojen seuralaisille: kysy seurasi Espoorastit-vastaavilta

 

Karttoja voi saada

 1. Maksamalla karttamaksut Rastilippu.fi -palvelussa. Yksittäiskartta maksaa 8 € ja kartan saa joko pdf:nä laittamalla sähköpostia omatoimi.ER@gmail.com tai paperitulosteena (Grano) Suomenojan Nesteeltä Martinsillantie 2 B, 02270 Espoo. Kysy palvelutiskiltä Omatoimi-Espoorastit -kansiota, ja kirjoita kansion kuittauslehdelle ottamasi kartat, nimi sekä seura.

 2. Maksamalla karttamaksu tilille FI38 1112 3007 2007 25 viitteellä 30106 ja lähettämällä sähköpostia omatoimi.ER@gmail.com osoitteeseen ilmoittamalla, minkä kartan on maksanut. Kartta lähetetään pdf-tiedostona.

 3. Maksamalla Eazybreak, Smartum, ePassi ja Edenred palveluilla ja lähettämällä sähköpostia omatoimi.ER@gmail.com osoitteeseen ilmoittamalla, minkä kartan on maksanut. Kartta lähetetään pdf-tiedostona tai vaihtoehtoisesti hakea  tulostettu kartta (Grano) Suomenojan Nesteeltä Martinsillantie 2 B, 02270 Espoo. Kysy palvelutiskiltä Omatoimi-Espoorastit -kansiota, ja kirjoita kansion kuittauslehdelle ottamasi kartat, nimi sekä seura.

 4. Maksamalla karttamaksu tilille FI38 1112 3007 2007 25 viitteellä 30106 ja käydä hakemassa tulostettu kartta (Grano) Suomenojan Nesteeltä Martinsillantie 2 B, 02270 Espoo. Kysy palvelutiskiltä Omatoimi-Espoorastit -kansiota, ja kirjoita kansion kuittauslehdelle ottamasi kartat, nimi sekä seura.

 

Omatoimi-Espoorastit nyt myös Reittihärvelissä

 • Reittihärveli lienee monelle niin kunto- kuin aktiivisuunnistajille jo tuttu sovellus. Jos Reittihärveli ei ole tuttu, lukaise viimeisen palleron tiedot. Omatoimi-Espoorastien Reittihärveli poikkeaa hieman normaalista versioista, sillä normaalisti Reittihärveli julkaistaan valmiiden tulosten jälkeen käyttämällä emit-tulospalvelun rastiväliaikoja. Nyt käytössä olevaan versioon voit lisätä gps-käppyräsi tai piirtää itse kulkemasi reitin. Gps-käppyrää laittaessa, muista lisätä nimesi. Nimenlaittopaikka on hieman piilossa, joten katso opasvideosta. Jos piirrät itse, riittää että laitat nimesi ja lopputuloksen piirtämällesi reitille. Voi myös lisäillä väliajat, jos ne on sinulla tiedossa.

 • Jos piirros menee väärin tai latasit sen vahingossa nimettömänä sekä haluat poistaa ylimääräisen vahinkopiirron, laita viestiä sähkopostiin hutipiirto@espoonakilles.fi 

 • Jos härveli ei ole lainkaan tuttu: katso alapuolen jompi kumpi piirto-opasvideo. Reittihärveli (englanniksi RouteGadget) on selainkäyttöinen suunnistuskilpailujen reitinpiirto-ohjelma, joka on vapaasti käytettävissä. Voit piirtää reittisi tai ladata gps-tiedostosi härveliin ja vertailla omaa kulkemisnopeutta ja reitinvalintoja muihin kuntosuunnistajiin. Ohjelman tekijä on Jarkko Ryyppö. 

Suunnistusterveisin Espoon Akilles, Leppävaaran Sisu ja Lynx

GPS-tiedoston lisääminen härveliin

Oman piirron lisääminen härveliin

Mitäs ne Omatoimi-Espoorastit ovat? Jukka kertoo, opastaa sekä avaa muutenkin suunnistuksen saloja.

Ohjeet tästä eteenpäin ovat käytössä 

Omatoimi-Espoorastien jälkeen

Lähdöt ja maalin sulkeutuminen: 
Tiistaisuunnistusten lähdöt klo 16.30 - 19.00, maali poistuu klo 20.30.
Yösuunnistusten lähdöt klo 20.00 - 21.00, maali poistuu klo 22.30. Yösuunnistuspäivinä myös normaali suunnistus. 
Sunnuntaisuunnistusten lähdöt klo 10.30 - 12.30, maali poistuu klo 14.00.

 

Radat: 
A: vaativa 7 km, B: vaativa 5 km, C: helppo 4 km ja D: erittäin helppo 2 km. Merkittyinä päivinä myös lisäksi erikoispitkä matka 9-10 km. Lisäksi tilanteen ja maaston mukaan joillakin kerroilla voi olla C-vaativa -rata. Poikkeuksista ja äkillisistä muutoksista löytyy lisätietoa Espoorastien 
Facebook-sivultaTwitter-tililtä. Kaikissa tapahtumissa Emit-leimaus.

Osallistumismaksu: 

8€, alle 19-vuotiaat 3€. Emit-kortin vuokra 2€/kerta. Maksut ensisijaisesti Rastilippu-palvelun kautta (yleiset ohjeet täällä) ja näiden lisäksi muutama oma ohjeistus: 

rastilippu_pysty_transparent.png

Älä käytä Rastilippua, jos

 • kuulut alennettuun hintaryhmään (alle 19-vuotiaat, akatemiaryhmä).

 • et omista emittiä (tai et ole rekisteröinyt käyttämääsi emittiä Rastilippuun).

 • et halua maksaa osallistumistasi etukäteen.


Käytä Rastilippua, jos

 •  haluat hyötyä Rastilippukaistasta, jonka avulla vältät suurimmat lähtöruuhkat.

 •  et halua kanniskella rahaa mukanasi.

Meillä voit maksaa myös käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, Smartum-liikunta- ja kulttuurisetelillä, Smartum saldolla (ennakkomaksuna internetissä), MyEdenred-mobiilimaksu (valitse Espoorastit, Espoon Akilles), VirikesetelilläTyky-Kuntosetelillä, ePassilla, Eazybreak (Käyttöpaikka: Espoon Akilles, Toimipaikan koodi P268) sekä monilla yritysten omilla liikuntaseteleillä.

Ohjeita kuntosuunnistajille: 
Kuntosuunnistajan ohjeitaSuunnistuskartan karttamerkitSuunnistuskartan kiellettyjä kohteita ja alueet (samat merkinnät pätevät myös kuntosuunnistuksissa). Nyrkkisääntö: kaikki yksityiset piha-alueet ovat kiellettyjä alueita. Emit-kortin käyttöohje. Hyviä lisätreenaustapahtumia ovat mm. Espoo Trail Run-polkujuoksutapahtumat sekä EspooSprintit. Tulostettava Espoorastit 2020-kalenteri (pdf, A4). Ja jos suunnistustaidoissa on vielä petrattavaa, tutustu Espoon Akilleksen suunnistuskoulut-sivuun. Reittihärveli (englanniksi RouteGadget) on selainkäyttöinen suunnistuskilpailujen reitinpiirto-ohjelma, joka on vapaasti käytettävissä. Voit piirtää reittisi tai ladata gps-tiedostosi härveliin ja vertailla omaa kulkemisnopeutta ja reitinvalintoja muihin kuntosuunnistajiin. Ohjelman tekijä on Jarkko Ryyppö. 


 

Video Karvosen Jukan

Espoorastireissusta. Videolla mm. ohjeita ensikertalaiselle, varusteneuvoja sekä suunnistusohjeita maasto-kartta -näkymällä

Ilmoittautumisen ja maksamisen voi hoitaa omalla kännykällä viimeistään 5 min ennen lähtöä, esim. parkkipaikalla. Ota kuitenkin huomioon, että nettiyhteydet saattavat joissain paikoissa olla heikohkot. Espoorasteilla käytettävän Navigant-tulospalveluohjelman rekisteriseloste.

Järjestäjät: 
Espoon Akilles, vastuuhenkilö 
Aaro Kuivalainen p. 050 525 6996, 

Leppävaaran Sisu, vastuuhenkilö Iris Karvonen p. 040 560 1135 ja

Lynx, vastuuhenkilö Lauri Kleemola  p. 040 548 2372.

Vanhat Espoorastitulokset löydät klikkaamalla vuosilukua:

2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004

©Espoon Akilles 2018

©Espoon Akilles 2018

 • googlekuvat
 • Blogger
 • Facebook Social Icon
 • Twitter @EspoonAkilles
 • Instagram @EspoonAkilles
 • Flickr kuvapalvelu
 • Akilleksen maja