top of page
EspooSprintti-logo.png

Kilpailuohjeet

(Ohjeita on päivitetty 1.5.24) 

 

EspooSprintti-kilpailu järjestetään torstaina 2.5.2024 Espoossa. Kilpailu on kansallinen sprinttisuunnistuskilpailu.


 

Kilpailukeskus

 

Kilpailukeskus sijaitsee Koulumäen koululla osoitteessa Opettajantie 1, 02360 Espoo.

 

Saapuminen kilpailukeskukseen ja pysäköinti

 

Kilpailukeskukseen voi saapua Soukan metroasemalta vain opastettua reittiä  pitkin. Kilpailukeskukseen on 400 metrin viitoitus Soukan Metroaseman C-uloskäynnistä. Katso kartta saapumisesta metrolta kilpailukeskukseen. 

 

Autolla saapuville kilpailijoille on varattu parkkipaikkoja. Pysäköinti sijaitsee aivan kilpailukeskuksen vieressä. Osoite on Opettajantie 4, 02360 Espoo. Opastus parkkiin alkaa Soukanväylältä. Katso kartta saapumisesta ja ajoväylistä. 

 

Lähtöjen aikataulu

 

Ensimmäinen lähtö on klo 18.00 alkaen. Kaikkien sarjojen lähtö on samassa paikassa. Lähtöön on matkaa 850 metriä. Viitoitus lähtöön alkaa kilpailukeskuksen portilta. Viitoitukselta ei saa poiketa. Viitoitus on valkoista Espoon Akilles -nauhaa. Lähdöissä ei ole WC:tä.

 

Sarjat ja matkat 

EspooSprintti 2024 matkat.jpg

Kilpailunumerot ja Emit-tarkistuslipukkeet

 

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Numeroa ei saa poistaa kilpailun aikana. Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa sijaitsevan infon vieressä kansioissa numerojärjestyksessä. Kilpailija vastaa itse oman kilpailunumeron ottamisesta ja kiinnittämisestä. Omat hakaneulat tarvitaan kilpailunumeron kiinnittämiseen.

 

Emit-tarkistuslipukkeita on saatavilla sekä kilpailukeskuksessa numeroiden läheisyydessä että lähdössä.

 

Rastinmääritteet

 

Irralliset rastimääritteet ovat jaossa kaikilla sarjoilla kilpailuissa. Irralliset rastimääritteet ovat saatavissa lähtökarsinassa (katso tarkempi kuvaus kohdasta Lähtöjen toiminta). Rastimääritteille ei ole tarjolla kiinnitysvälineitä. Rastinmääritteet on myös painettu karttaan.

 

Rastit

 

Rasteilla on rastiliput ja emit-leimasimet. Mallirasti on nähtävissä opaspaalun luona kilpailukeskuksessa. Mallirastilla on myös emit-testaus.

 

Lähtöluettelot

 

Lähtöluettelot ovat nähtävissä netissä kilpailusivun tulossivustolla ja kilpailupäivänä lähtönumerokansioiden yhteydessä. Tarkista lähtölistasta oma emit-numerosi.

 

Lähdön toiminta

 

● 5 min, kilpailijat kutsutaan nimellä lähtökarsinaan

● 4 min, irralliset rastimääritteet, ei kiinnitystarvikkeita

● 3 min, emit-nollaus

● 2 min

● 1 min, karttasangot, joiden vierellä kilpailija odottaa viimeisen minuutin

 

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Kilpailijan vastuulla on ottaa oikea kartta. 

 

Katso alta erilliset lähdön toiminnan ohjeet lasten sarjoissa H/D10-14.

Lähdön toiminta sarjoissa H/D 10-14

 

● 5 min, kilpailijat kutsutaan nimellä lähtökarsinaan

● 4 min, irralliset rastimääritteet, ei kiinnitystarvikkeita

● 3 min, emit-nollaus

● 2 min, H/D 12-14 sarjojen kilpailijat saavat tutustua mallikarttaan, jossa on

merkattu K-piste. H/D10 sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen.

● 1 min, kilpailijat siirtyvät karttojen viereen oman sarjan kohdalle

(karttasangot).

 

Sarjat H/D12 saavat ottaa kartan ja tutkia sitä. Sarjojen H/D14 kilpailijat odottavat karttasankojen vierellä viimeisen minuutin ja saavat ottaa kartan vasta lähtöhetkellä.

 

Emit-kortin tarkistus

 

Kilpailuissa käytetään Emit‐leimausjärjestelmää. Kilpailija vastaa kilpailukorttinsa toiminnasta ja siitä, että sen numero on sama kuin lähtöluettelossa. Emit-kortin toimivuuden voi testata kilpailukeskuksessa. Järjestäjä ei varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjille ilmoitettua

emit-korttia, suoritus hylätään (Lajisäännöt 11.518). Poikkeuksena sarjojen H/D10-14 kilpailijat.

 

Perustellusta syystä tehdystä muutoksesta (esim. emit.kortin rikkoutuminen) pyydetään ilmoittamaan ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen jo@jo.fiMuutoksen voi myös ilmoittaa kilpailuaamuna infoon. Muutoksesta veloitetaan 3 €.

 

Emit-vuokrakortit

 

Emit-vuokrakortit lunastetaan kilpailukeskuksessa sijaitsevasta infosta. Vuokra on 5 €. Palauttamatta jääneestä vuokrakortista veloitetaan 70 €.

 

Maasto

 

Tämän vuoden EspooSprintti-kilpailun maastona toimii Amiraalinmäki, joka on pieni kerrostaloalue Espoonlahden kulmassa. Alueella ei ole aikaisemmin järjestetty suunnistustapahtumia, ja kisassa päästään ottamaan käyttöön kokonaan uusi kartta-alue. Alue soveltuu erittäin hyvin sprinttisuunnistukseen ja tarjoaa monipuolisia haasteita. Myös lähempänä kilpailukeskusta on saatu käyttöön pari uutta karttapalaa, joten uusia suunnistustehtäviä riittää ratojen loppuun saakka.

 

Kartta

 

Karttana käytetään sprinttisuunnistuskarttaa 4/2024, jota on päivitetty 04/2024 asti. Kartoittajat ovat Janne Seppälä (2023) ja Ville Vierimaa (päivitys 2024). Kartta on piirretty ISSprOM2019-2 -kuvausohjeen symbolein.

Mittakaava on 1:4000 tai 1:3000, käyräväli 2 m. Kaikkien karttojen koko on A4 paitsi HD10-12, joilla koko on A5. 

 

Kartta on säänkestävää materiaalia. Erillistä karttamuovia ei ole kartan päällä.

 

Karttamerkinnöistä

 

Erikoiskohteet: Kartalla erikoiskohteeksi ( x ) merkitty kohde on maastossa leikkiteline, keinu, mattoteline (huom. kaikkia mattotelineitä ei ole merkitty karttaan) kuntoilulaite tai ulkotaideteos.

 

Monitasokuvaukset: Kartalla saattaa olla monitasokuvauksella kuvattuja kohteita, kuten siltoja tai alikulkuja. Kilpailua varten kannattaa kerrata näihin liittyvät kuvaustapa. Lisätietoja monitasokuvauksesta löytyy IOF:n sivuilta.

Kielletyt alueet

 

Kielletyt alueet on merkitty karttaan. Yhtenäisellä reunaviivalla kartassa osoitetut alueet on merkitty myös maastoon punakeltaisella muovinauhalla. Kiellettyjä alueita ja sprinttisuunnistuksen kiellettyjä kohteita valvotaan. Rike johtaa kilpailijan hylkäämiseen.

 

Kielletyn alueen merkinnöistä

 

Lilalla rasterilla merkityt alueet ovat kiellettyjä alueita. Paksu yhtenäinen lila viiva estää läpipääsyn. Maastoon viivalla merkitty kielto on merkitty kielletyn alueen nauhalla. Nauha on vedetty joko maata pitkin tai ilmassa kohteesta riippuen, ja alueella on valvonta. Ylityskielto pätee, vaikka maastossa paikasta pääsisikin läpi ja kielletyn alueen nauhaa ei olisi. Kartta määrää. Kielletty alue (lila rasterointi) ei ole merkitty maastoon. Kielletyn alueen reunassa oleva ohut lila viiva on merkitty kielletyn alueen nauhalla maastoon.

 

Oliivinvihreä on kiellettyä aluetta; pihamaita, nurmialueita ym. 

 

Maali

 

Maalissa käytetään maalileimausta, josta jatketaan välittömästi leimantarkastukseen. Mahdolliset epäselvyydet käsitellään itkumuurilla leimantarkastuksen läheisyydessä. Karttoja ei kerätä maalissa, mutta niitä ei saa näyttää muille kilpailijoille ennen maalin sulkeutumista.

 

Kilpailun maali suljetaan klo 20.30. 

 

Kilpailukeskuksen toiminnoista (mm. info, wc ja kahvila)

 

Kilpailukeskuksessa sijaitseva info aukeaa klo 17 ja palvelee mm. seuraavissa asioissa: emit-korttien numeromuutokset, emit-kortin vuokraus, löytötavarat ja palkintojen jako.

 

WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa. Erillisiä peseytymis- tai pukeutumistiloja ei ole tarjolla, mutta Espoonlahden uimahalli sijaitsee 0.6 km päässä (sisäänpääsy klo 20.00 asti).

 

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste (p. 050 5648200). Muksulaa ei ole. 

 

Kilpailukeskuksessa on kahvila, jossa on myynnissä pullaa, kahvia ja virvokkeita. Kahviossa voi maksaa kortilla, MobilePayllä ja käteisellä.

 

Jalkineet

 

Piikkarit ja nastarit on kielletty.

 

Juomarastit

 

Maastossa ei ole juomarasteja.

 

Ohjeet keskeyttäneille

 

Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa.

Palkinnot

 

D21- ja H21-sarjojen voittajat palkitaan. Palkinnot saa noutaa infosta pian sarjan tulosten valmistumisen jälkeen. Kaikki H/D10-12-sarjoista maaliin tulleet lapset palkitaan osallistumispalkinnolla, jotka jaetaan heti maalissa. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

 

Valokuvaaminen ja videointi

 

Maastossa ja kilpailukeskuksessa on kuvaajia, jotka tallentavat kilpailutapahtumia.

 

Löytötavarat

 

Kilpailupaikalle jääneitä tavaroita voi tiedustella sähköpostilla raimo.nordqvist@espoonakilles.fi.

 

Säännöt

 

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

 

Päätoimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Raimo Nordqvist (Espoon Akilles), raimo.nordqvist@espoonakilles.fi

Ratamestari: Ville Vierimaa (EspoonAkilles)

Valvoja: Jorma Helin (Rasti-Jyry)

Viestintä: Riikka Karppinen (Espoon Akilles), riikka.karppinen@espoonakilles.fi

Tuomarineuvosto: puheenjohtaja Pekka Lindberg (Leppävaaran Sisu) ja jäsenet Beatrice Malmsten (Lynx) ja Pentti Nykänen (Rasti-Jyry).

bottom of page