top of page

Espoon Akilleksen toimintalinja

Espoon Akilleksen tavoitteena on olla innostava ja yhteisöllinen seura, jossa on hyvä seurahenki ja jäsenet löytävät oman tapansa nauttia suunnistamisesta ja osallistua seuratoimintaan.

 

Espoon Akilleksen suunnistusjaosto tarjoaa jäsenilleen monipuolista lasten- ja nuorten toimintaa, valmennustoimintaa sekä harrastesuunnistustoimintaa. Suunnistusjaoston tavoitteena on mahdollistaa eri ikäisille jäsenilleen mahdollisuuden harrastaa suunnistusta omalla taitotasollaan omien tavoitteiden mukaisesti. Jaosto tarjoaa toimintaa sekä kuntosuunnistuksessa että valmennuksessa ympärivuotisesti.

 

Seura tarjoaa jäsenilleen valmennus- ja treenitoimintaa suunnistajanpolun kaikissa vaiheissa lapsuudesta aikuisuuteen. Seuran toiminnan tarkoituksena on mahdollistaa monipuolinen ja laadukas harjoitustarjonta laajalle joukolle seuran jäseniä taitotasosta riippumatta. Laadukkaan nuoriso- ja valmennustoiminnan myötä tarjotaan mahdollisuus kehittyä kansalliselle huipulle asti. Tarjoamme lapsille ja nuorille urheilijanpolun, jossa toimintaan tuleva suunnistajan alku voi luontevasti edetä iän ja taidon karttuessa ryhmästä toiseen, tarvittaessa aina lajin huipulle saakka. 

​

Toiminnan pääpaino on tossusuunnistuksessa, mutta seurassa on myös pyöräsuunnistuksen, hiihtosuunnistuksen ja radiosuunnistuksen osaajia. 

​

Ympäristöasioiden, maanomistajien ja muiden liikkujien huomioonottaminen on keskeissä osassa seuran toiminnassa. Jaosto kehittää aktiivisesti toimintaansa ympäristöasiat, toiset seurat ja muut sidosryhmät huomioiden. Seura on sitoutunut lasten ja nuorten Tähtiseurana noudattamaan Reilun pelin periaatteita.

​​

Seura painottaa toiminnassaan koulutusten tärkeyttä toiminnan laadun varmistamiseksi. Seura pyrkii tarjoamaan koulutusmahdollisuuksia mm. valmentajille, lasten- ja nuorten ohjaajille, aikuisliikunnan ohjaajille ja ratamestareille sekä myös kuntosuunnistustapahtumien talkootehtäviin ja yleisesti seuran toimintaan osallistuville. 

​

Toiminta nojaa taloudessaan talkootyöhön ja avustuksiin. Toimintamaksut pyritään pitämään kohtuullisena. 

​

Suunnistajan polku

​

Espoon Akilleksen suunnistajan polku perustuu Suunnistusliiton Vauhtia, Taitoa, Kanttia (VTK) -valmennuslinjaukseen. Linjauksen sisältöjä toteutetaan eri osa-alueilla ikäryhmien osaamis- ja kehitystavoitteiden kautta. Suunnistajan polun tarkoituksena on antaa urheilijoille, vanhemmille ja valmentajille suuntaviivoja siitä, mitä mahdollisuuksia seura tarjoaa harjoitteluun ja etenemiseen suunnistuksen parissa.

​

​

Toimintaamme ohjaavia arvot

​

  • Haluamme olla uudistuva, pirteä ja kehittyvä urheiluseura

  • Tarjoamme matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia 

  • Mahdollistamme liikunnan riemun kaiken ikäisille

  • Jokainen voi kehittyä suunnistajana omalla taitotasollaan ja omien tavoitteidensa mukaisesti

 

​​​​

Seuran toimintalinja pohjautuu seuran visioon, jonka mukaan pyrkimyksenämme on olla seura, joka

​​

  • Tarjoaa laadukasta ja eri taitotasoille sopivaa toimintaa lapsille ja nuorille, aikuisille ja varttuneemmille, tavoitteellisesti kisamenestykseen tähtääville urheilijoille sekä suunnistusta aloitteleville aikuisille ja lapsille.

  • Tarjoaa lapsille ja nuorille urheilijapolun, tarvittaessa aina lajin huipulle saakka 

  • Tarjoaa eri-ikäisille kuntosuunnistajille mahdollisuuden osallistua ympäri vuoden monipuolisiin ja säännöllisesti toteutettaviin kuntosuuninstustapahtumiin ja harjoituksiin

  • On seura, jonka toimintaan on helppo tulla mukaan ja jonka toiminta on selkeää

      ja avointa. 

  • Painottaa toiminnassaan koulutusten tärkeyttä toiminnan laadun ja kehittymisen varmistamiseksi.

​

​

Seuran strategiset tavoitteet

​

  1. Lasten ja nuorten harraste- ja kilpailutoiminnan kehittäminen

  2. Harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen kuntoilijoille

  3. Kehittyminen suunnistajana jokaisella taitotasolla

  4. Haluamme olla innostava ja yhteisöllinen seura

​​​

​​

​

​

​​​​​​​

​

​​

Espoon Akilleksen toimintakäsikirja kokoaa yksiin kansiin seuran toimintalinjan, eri toiminnot ja kuvaksen tarkemmalla tasolla, miten seura organisoi toimintansa. Käsikirjan avulla seuralaiset ja seuran toiminnasta kiinnostuneet saavat lisätietoa seuran toiminnasta. Käsikirjaa päivitetään toiminnan kehittyessä ja muuttuessa.

​

​

Seura koostaa vuosittain toiminnastaan toimintakertomuksen, joka käsitellään ja hyväksytään seuran kevätkokouksessa. AIkaisempien vuosien toimintakertomukset:

bottom of page