top of page

AkillesCup

AkillesCup eli seuran sisäinen kisasarja, joissa ei lisenssejä kysellä, jatkuu yhteistyössä Leppävaaran Sisun ja Rasti-Jyryn kanssa. 

 

Tänäkin vuonna pääsemme ottamaan itsestämme ja toisistamme mittaa erilaisissa suunnistuskilpailuissa. Luvassa on tuttuun tapaan lajit sprintistä pitkänmatkan jotokseen ja kaikkea siltä väliltä. Jatkamme viime vuotisilla säännöillä, kertoimilla ja ikähyvityksillä.

Vuoden 2024 AkillesCupin pistetilanne

1. AC-SARJAT

Kilpailussa on kolme sarjaa:

  • A - Pitkä matka, joka on tarkoitettu H20-49-sarjalaisille (Ikätasoituskertoimet oheisesta taulukosta). Myös B- ja C-sarjalaiset voivat osallistua.

  • B - Keskipitkä matka, joka on tarkoitettu D18-49, H16-19, H50-H64 -sarjalaisille (Ikätasoituskertoimet oheisesta taulukosta). Myös C-sarjalaiset voivat osallistua.

  • C - Lyhyt ja helppo matka, joka on tarkoitettu muille sarjalaisille. Tässä sarjassa ei ole ikätasoituskertoimia.

 

Kilpaileminen on mahdollista alemmassa sarjassa: A-sarjaan kuuluvat voivat osallistua alempaan sarjaan, mutta AC-tuloksissa heidät sijoitetaan A-sarjan tuloksiin A-sarjan hyväksytysti läpäisseiden osallistujien jälkeen ensin B-sarjaan osallistuneet ja sitten C-sarjaan osallistuneet AC-paremmuusjärjestyksessä. Vastaavasti B-sarjaan kuuluvat voivat osallistua C-sarjaan.

Kilpaileminen ylemmässä kuin omassa sarjassa: Jos B- tai C-sarjalainen kilpailee kauden aikana omassa tai ylemmässä sarjassa, niin pisteitä lasketaan ja kertyy kussakin osakilpailussa vain siihen sarjaan, johon on ilmoittauduttu ja jossa kilpailee. Pistetaulukossa on myös huomioitu tämä mahdollisuus.

 

2. AC-TULOSLASKENTA

Kilpailijan lopullinen Cup-aika lasketaan seuraavan taulukon kertoimella korjattuna.

AC-kertoimet.png

3. AC-KALENTERI 

AkillesCup-osakilpailuja on vuoden aikana kahdeksan. AkillesCupin 2024 pistetilanne sekä vuosien 2023 tulokset, 2022 tulokset, 2021 tulokset, 2020 tulokset ja 2019 tulokset.

Kussakin osakilpailussa pisteitä jaetaan sijoituspisteinä sarjoittain 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3. Kaikki hyväksytyt suoritukset saavat vähintään 2 pistettä sekä osanottokin (hylsy tai keskeytys) tuo aina 1 pisteen. Tämän lisäksi akilleslaiselle pääratamestarille myönnetään 6 pistettä kelvollisesti järjestetystä kisasta. Seuran mestaruuskilpailu on bonuskisa korotetuin sijoituspistein 18, 16, 15, 14, 13... ja ratamestarille 9 pistettä.

Jos sarjassa on yli 10 hyväksyttyä osallistujaa, pisteitä alkaen sijasta 4 (ja pistemäärästä 8 ja mestaruuskisassa pistemäärästä 14) alaspäin jaetaan tasaisesti kaikille hyväksytyille kuitenkin kokonaislukuun pyöristäen. Excel-kaavakin on olemassa.

Tasoituskertoimilla (A- ja B-sarja) korjataan vain "juoksuaikaa" ja mahdolliset sakkoajat tai aikahyvitykset lisätään/ vähennetään vasta korjattuun "juoksuaikaan" lopuksi.

Pääratamestarin ehdottamana ja juryn päätöksellä voidaan myöntää yhdelle tai kahdelle pääratamestarin ohella kisan järjestelyihin keskeisesti osallistuvalle 6 pistettä. Edellytyksenä on, että järjestelytyö estää osallistumisen itse kilpailuun.

Vuosittain järjestetään 8 osakilpailua, joista 6 parhaan sijoituspisteet huomioidaan lopullisissa tuloksissa. Osallistuminen palkitaan kuitenkin aina ja vähintään osallistumispisteen (2 tai 1) saa kaikista 8 osakilpailusta. Pääratamestaripisteet saa myös aina täysimääräisenä. Jos kauden lopuksi kilpailijat päätyvät samaan pistemäärään, ratkaisee kokonaissijoittumisen paremmuus seuran mestaruuskilpailussa.

Tarkemmat kutsut julkaistaan viimeistään pari viikkoa ennen kutakin tapahtumaa. Joissain osakilpailuissa tulee olemaan myös lasten D-rata ilman cup-pisteiden laskentaa.

Ilmoittautumiset pääsääntöisesti kaikkiin kisoihin viimeistään 4 päivää ennen tapahtumaa Irman kautta (katso erilliset ohjeet Irman käytöstä).

 

4. PALKINNOT

Maineen ja kunnian lisäksi syksyllä on taas Akillescup-kuppeja jaossa sarjojen parhaille.

AkillesCupin aikaisempien vuosien tulokset: 2022 tulokset, 2021 tulokset, 2020 tulokset ja 2019 tulokset.

Kaikki jäsenet toivotetaan mahdollisimman runsaslukuisesti ja ennakkoluulottomasti tervetulleiksi mukaan näihin yhteisiin tapahtumiimme, joissa ei suunnistuslisenssejä kysellä.

 

AC-Jouni, Heidi ja Raikke
jouni.pyykonen@espoonakilles.fi
heidi.launistola@espoonakilles.fi 

raimo.nordqvist@espoonakilles.fi

bottom of page